11.7 C
Асеновград
сряда, 28 февруари, 2024

Дневник 03.01.2024

-

Двама пострадаха при катастрофа в с.Червен днес. Бус се удари в къща, след като шофьорът му загуби съзнание.

Богоявленският кръст отново ще бъде хвърлен във водите на река Чая на Йордановден. И тази година традиционният ритуал и богослужението ще бъдат водени от игумена на Бачковския манастир велички епископ Сионий.

На Йордановден, както винаги, ще бъдат осветени и бойните знамена на 4-ти артилеристки полк. По повод празника на центъра на Асеновград ще има и концерт.

А информация за това, как ще бъде отбелязано Богоявление в Куклен, дава следващият репортаж.

Започва събирането на пробите за традиционния конкурс „Най-добро домашно вино“. Тази година т.нар. „Винария“ в Асеновград и награждаването на най-големите майстори винари ще е на 31-ви януари, но пробите трябва да бъдат предадени още до 17-ти.

През изминалата поредица от празнични и почивни дни полициите на територията на областната дирекция на МВР в Пловдив задържат 19 души за престъпления, свързани с наркотици.

Най-голямата община в България – Асеновградската, вече не разполага с денонощна аптека. Попитахме асеновградчани знаят ли за това и как според тях може да се реши проблемът.

Електроразпределителното дружество публикува данните за количеството на консумираната електроенергия около Коледно-новогодишните празници.

Регионален природонаучен музей – Пловдив отваря врати за гостуващата изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“.

- Advertisment -

Must Read

Задържаха тийнейджъри с дрога

През изминалата седмица са осъществени спецакции от служители на отдел „Криминална полиция“, от Първо, Четвърто и Шесто районни управления в Пловдив, както и от...