•  Днес бе даден старт на строително-монтажните работи по проекта за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци в Асеновград.
  •  Приключва ремонтът на тротоарните настилки на ул. „Васил Левски“ в Асеновград.  Днес бе довършен участъкът до светофара при Кооперативния пазар.
  •  От Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението-Пловдив съобщиха за пожар станал тази сутрин в жилище в областния град. Младо момиче, живеещо в него, е подало сигнал на тел.112, след като, ставайки от сън, е усетило специфична миризма и видяло, че под вратата на кухнята се стели дим. Два екипа огнеборци от Първа служба са се отзовали. Късо съединение в електрическата инсталация е причината за пожара. Поради бързата реакция на момичето и навременната намеса на огнеборците, няма нанесени сериозни щети.
  •  В първия работен ден от новата година личните лекари отчитат голям брой пациенти с вирусни и респираторни заболявания. Екип на телевизия ТВ САТ КОМ посети днес кабинета на д-р Захаринка Вълканова в с. Крумово. Ето какво сподели  тя във връзка с настъпването на грипа, съпътстващите го симптоми и оплакванията на пациентите
  •  Асеновград отново избира Спортист на годината. Гласуването, което ще се проведе онлайн, стартира днес и ще покаже изборът на асеновградчани за най-изявен спортист за изминалата 2022 г.
  •  Два дни преди Йордановден, Асеновград се подготвя за празника. Мястото край река Чая, където и тази година ще бъде извършен богоявленския ритуал по хвърлянето на кръста, днес бе почистено и подравнено. Какво включва програмата за Богоявление в града тази година, разказа за ТВ САТ КОМ архиерейският наместник на асеновградска духовна околия отец Йордан Георгиев.
  •  На 4 януари православната църква почита Събор на 70-те апостоли. Освен познатите 12 апостоли, Христос е имал и други 70, които са се разпръснали по света, за да проповядват словото божие. Църквата днес ги почита общо, всичките 70, и ги споменава поотделно в определени дни през годината. На този ден празнуват и всички, които носят имената Тихомир и Тихомира.