19.7 C
Асеновград
понеделник, 5 юни, 2023

Дневник 04.05.2023

-

  • С много музика и танци Асеновград ще отпразнува Гергьовден. На 6-ти май, в събота, празникът ще започне малко преди обяд на центъра на града.
  • Църквата Св. Георги победоносец  в Асеновград има храмов празник на 6-ти май – Гергьовден.  По този повод екип на ТВ САТ КОМ посети храма, за да научи повече за него и за светеца, чието име носи.
  • Стариното училище, което се намира до храма „Св.Георги – Победоносец“ и носи името на светеца, на 6-ти май – Гергьовден има патронен празник. За историята на училището и ролята му в миналото и настоящето, ни разказа Иван Дуков – директор на Исторически музей – Асеновград.
  • Музеят на авиацията – филиал на Националния военноисторически музей, на 6-ти май ще отбележи Деня на храбростта и Празника на Българската армия.
  • Празникът на Асеновград ще е на 28-ми май. Това показва програмата за Майските културни празници в града, част от която е и самият Ден на Асеновград. Какво друго включват тазгодишните чествания.
  • Малко повече от седмица остава до старта на превърналото се в традиционно за Асеновград състезание – „Асеновградски баири“. Как тече подготовката за него и готови ли са с нея, ни разказа един от организаторите му – Мая Танева.
  • В района жп гарата в село Крумово са били отнети противозаконно четири трансформаторни кутии, съобщават от Областна дирекция на МВР-Пловдив.  След сигнал на 112 и бързите действия на криминалисти от Пето Районно управление в областния град, извършителите на кражбата от желазопъртната инфраструктура са заловени. Те са двама асеновградчани с регистрации вече в полицията. Започнато е досъдебно производство. Районна прокуратура ще следи работата по него.
  • На 14 май изтича срокът за кандидатстване за наградите за биологично производство. Те са част от Плана за действие на Европейския съюз за развитието на биологичното производство.
- Advertisment -

Must Read

Певчески състави от Асеновград и Новаково с медали от фолклорен шампионат

Вокална формация за стари градски песни "АБЕЛ" към НЧ "Св преп Паисий Хилендарски -1997г." гр. Асеновград, с ръководител Кристина Чолакова, завоюва златен медал от...