32.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 04.06.2024

-

  •  Започна разчистването на избуялата растителност на пътя между Асеновград и Пловдив. Към края на месец май отправихме запитване към АПИ – кога тези дейности ще стартират. Днес вече се работеше по трасето.
  •  Процедурата, която подкрепя семейни предприятия, предприятия от творческите индустрии и занаятите е отворена за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ.
  •  Отворен е вторият прием за предоставяне на финансова помощ по интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г.
  •  20 партии, 11 коалиции и един независим кандидат ще се явят на предстоящите избори за представители в Европейския парламент от България и за 50-то Народно събрание. Екипът ни провери какви са нагласите на асеновградчани и ще упражнят ли правото си на глас на 9-ти юни.
  •  Петя Буюклиева представи своя концерт-спектакъл „Слънчеви песнички“ в Асеновград. Спектакълът бе по повод Деня на детето и участие в него взе местната танцова формация „Косара“. За това, как се е родила идеята за самия спектакъл, защо той е посветен на внучката на Петя Буюклиева и ще бъде ли включен той в национално турне – разговаряме с певицата, която не скри своето удовлетворение от факта, че представя своето творение в родния си град.
  •  Ученици от асеновградското ОУ “Христо Ботев“ гостуваха на новинарския екип на ТВ САТ КОМ. Децата разгледаха студиото и научиха как се правят новините.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...