• Асеновградски полицаи задържаха мъж,  подал фалшив сигнал на  телефон 112. Той е жител на монтанска област и е криминално регистриран, има и присъди.
  • На 7-ми ноември, понеделник, стартира фрезоване на съществуващ и полагане на нов асфалт на ул. „Богомилска“ в Асеновград. Това информират от Община Асеновград с призива гражданите временно да организират паркирането на моторните си превозни средства извън обсега на строителните дейности, с цел безпрепятственото им изпълнение. Припомняме, че ремонтът на улицата стартира преди седмици, паралелно с прилежащите такива край ОУ „Христо Ботев“.
  •  В пореден пример за доброто се превърна благотворителната инициатива в подкрепа на Мерт, която се проведе снощи в Асеновград. Както концертът, така и базарите, събраха на едно място стотици хора с една идея – да се подпомогне лечението на едно 6-годишно момче.
  •  Утре е Голяма или Велика задушница. Тя е известна още и като Архангелова, тъй като се отбелязва в събота преди големия християнски празник Архангеловден.
  •  Деца от школата по приложни и изящни изкуства на Ламбриана Форева ще представят свои рисунки на изложба в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград.
  •  На 4 и 5 ноември в София се провежда  Европейското първенство по карате шинкиокушин. Асеновградкият Клуб Хамон участва със 7 свои състезатели. Това са Александра Бабайкова, Габриела Юрукова, Елена Каленицова, Денис Алиев, Стефан Карастоянов, Джанет Идриз и Джейхан Идриз. Те  вече са селектирани за националния отбор – това става ясно от публикация във фейсбук страницата на клуба.  Желаем им успех и достойно представяне.
  •  Между 22 и 30 градуса – в такъв порядък бяха максималните температури през последните няколко дни в Асеновград. След една изключително слънчева и топла за ноември седмица, ще застудее ли и кога.