8.7 C
Асеновград
четвъртък, 30 март, 2023

Дневник 06.03.2023

-

  •  От Областната дирекция на Министeрство на вътрешните работи в Пловдив съобщават, че на 7 и 8-ми март няма да могат да се регистрират моторни превозни средства или да се правят промени в регистрациите им.
  •  За две пътнотранспортни произшествия и ограбен клиент на местно заведение, които са станали през почивните дни в Асеновград, съобщават от полицията.
  •  От Община Асеновград съобщават за организиране на акция по събиране на излезли от употреба електроуреди. Тя ще се проведе на 24 март от 8:00 до 14:00 часа на паркинга пред ДИП – България. Като напомнят, че батерии, луминисцентни лампи и тонер касети, не се приемат.
  •  От Български пощи информират за увеличение при фалшивите съобщения от тяхно име. Съобщенията се получават както на български, така и на английски език, като понякога те са SMS съобщения, друг път електронни писма.
  •  Тази събота почетохме Св. Тодор. Празникът, познат като Тодоровден и Конският Великден се свързва с провеждането на конни надбягвания или т.нар. кушии. Наш екип присъства в конната база край с. Долнослав, за да проследим как тук за поредна година ще бъде отбелязан празникът в почит на конете.
  •  Пореден апел се отправя към асеновградчани – отново младо момиче от града се нуждае от подкрепа, за да реализира скъпоструващо лечение. Вижте
  •  Отделението по Ревматология към „УМБАЛ-Пловдив“, подбират пациенти с остеопороза, които да се лекуват безплатно с иновативни продукти за срок от 2 години. Важен критерий при заявилите желание да се включат е те да не страдат от онколгични заболявания.
  •  С 30 медала се завърнаха децата от спортен клуб Triton Extreme, които взеха  участие в държавно зимно първенство по ски бягане и  CHILDREN PIBA CUP на международната федерация FIS.
  •  ФК „Асеновец“ отбеляза загуба от Гигант, Съединение в мач от 22-рия кръг на Югоизточна трета лига. И двата отбора завършиха срещата с по 10 човека, като самият двубой приключи при резултат 3:1. Следващият мач на Асеновец е домакински и е обявен за събота, 11-ти март, срещу отбора на Димитровград.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградчанинът Йордан Самаров с награда от конкурса „Фермер на Тракия“

На юбилейният 20-ти конкурс „Фермер на Тракия“, асеновградчанинът Йордан Самаров бе удостоен с почетното 2-ро място в раздел „Растениевъдство“. Пред наш екип той сподели,...