7.7 C
Асеновград
понеделник, 4 март, 2024

Дневник 07.07.2023

-

  •  От 1-ви юли влезе в сила 12-процентното увеличение на пенсиите на всички пенсионери с трудови пенсии, отпуснати до края на 2022 г.
  •  Днес на официална церемония бе открита комбинираната спортна площадка в ОУ „Отец Паисий“.
  •  Община Асеновград приканва гражданите да засадят дърво. От градската управа апелират да се демонстрира грижа за природата и чистия въздух в най-големия необластен град в България, като се изпратят снимки на засадените дръвчета, а те ще бъдат публикувани в социалните мрежи.
  •  Във връзка с темата за чиста околна среда – в Асеновград за пореден път ще се събират едрогабаритни отпадъци. Предоставя се график, упоменаващ кога и къде гражданите могат да оставят своите непотребни вещи, най-вече мебели. Безплатното депониране ще се осъществи в рамките на 4 дни  – на 13-ти и 14-ти юли и на 27- и 28-ми юли. То ще е напълно безплатно, като отпадъците трябва да са оставени в близост до контейнерите спрямо споменатия график.
  •  Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство гостува за поредна година в Асеновград. Фестивалът се провежда в рамките на два дни и в него могат да се включат местни творци.
  •  Тече кампания за безплатно изработване на уебсайтове на спортни клубове. Редица отбори вече се сдобиха със свое място в интернет пространството, към тях скоро ще се присъедини и ФК „Асеновец“.
  •  Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай отслужи Архиерейска света Литургия в Араповски манастир „ Св. Вмч. Неделя“ днес. Поводът е храмовият празник на манастира.
- Advertisment -

Must Read

Мартенско настроение в Куклен и селата в общината

Баба Марта, Пижо и Пенда зарадваха населението на община Куклен. Първият ден на месец март започна в Куклен с много настроение, усмивки и приятни...