10.7 C
Асеновград
неделя, 25 февруари, 2024

Дневник 07.09.2023

-

  • Защо ДПС – Асеновград изключи от своята група двама общински съветници и защо този акт бе оспорен по време на августовската сесия на Общинския съвет? За трусовете в партията на местно ниво и от какво бяха продиктувани те?
  •  Хранителен магазин горя в асеновградското село Тополово. Сигналът за пожара в търговския обект е получен минути преди 21 часа на 5-ти август на телефон 112.  Огнеборци от пожарната в Асеновград са загасили огъня. Няма информация за пострадали хора, но са установени значителни материални щети. Огънят е изпепелил три хладилни ветрини, два фризера с продукти, както и друга стока на обща стойност 35 хиляди лева. Причините за пожара се разследват. Образувано е досъдебно производство в Районно управление – Асеновград.
  • С наближаване на учебната година, наш екип реши да провери как стои въпросът с разписанието на автобусния и влаковия транспорт по маршрута Асеновград – Пловдив.
  • Нова услуга в електронния портал въведе за своите клиенти “Електроразпределение ЮГ”.
  • Световният ден на почистването е 18-ти септември. Той дължи началото си на организирано през 2008 г. в Естония почистване на незаконни сметища. У нас се празнува от 2018 г., когато стартира и кампанията „Да изчистим България ЗАЕДНО“.
  •  Празник на лютеницата ще се проведе за първи път в с. Маноле, община Марица. На 9-ти септември в Културно Информационен център „Малтепе“ в селото ще се състои „вкусното“ събитие. Кулинарният специалист Ути ще вари домашна лютеница по местна рецепта пред погледа на посетителите. Ще има още изложение на местни домашно приготвени продукти, конкурс за най-вкусна домашна лютеница, всеки ще може да разбере как се прави лютеница, както и местни гозби. Намеренията са празникът да се превърне в традиционен.
  • Риболовен турнир организира Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“. Тази година той ще се проведе на язовир „40-те извора“ край Асеновград.
  • Проект „Танцувай с мен целеустремен“ ще насърчава младежите в Асеновград към здравословен начин на живот. Това е съвместна инициатива на  Клуб по спортни танци “Асеновец“,  Спортен Клуб „Косара“ и Общински младежки съвет – Асеновград. Финансирането на проекта е по Национална програма за младежта на Министерството на младежта и спорта.
- Advertisment -

Must Read

Дневник 23.02.2024

За кражби в местност в близост до с. Златовръх, сигнализират потърпевши. Какво е откраднато и как може да се спрат подобни набези извън...