33.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 07.12.2023

-

  •  Нелегална фабрика и две депа за цигари са разбити при спецоперация на ГДБОП, проведена под надзора на прокуратурата. Действията са осъществени с активното съдействие на Областните дирекции на МВР-Пазарджик, Пловдив и СДВР, както и Агенция „Митници“. Предотвратените щети за европейския бюджет възлизат за над 12 милиона лева, съобщават от полицията.
  •  Служителите на реда в Асеновград пресякоха незаконна търговия с фалшиви стоки. При проведена спецакция вчера в магазин в централната градска част, полицаите откриват около 60 артикула – текстилни изделия и чанти, обозначени със знаци на чужди търговски марки и предлагани за продажба без разрешение на правопритежателя. Срещу управителя на търговския обект е започната проверка.
  •  Родителите, които искат да ползват данъчни  облекчения за деца или за деца с увреждания през работодателя си, е необходимо да заявят това свое желание пред него.
  •  С нови пътни знаци се сдоби ул. „Ал. Стамболийски“ в Асеновград. Пътната сигнализация по натоварената улица бе подменена, след като Общината кандидатства пред Държавата за средства в това направление.
  •  Работилница за изработване на коледна украса, използвайки техниката „Бук фолдинг“ се проведе в Градска библиотека „Паисий Хилендарски в Асеновград. Деца и родители твориха заедно под ръководството на директора на библиотеката Милена Марковска.
  •  И тази година част от мероприятията, включени в Коледната програмата на Община Асеновград, е провеждането на Коледна работилница в Етнографската къща-музей в града.
  •  Професионална гимназия по Хранително вкусови технологии „Свети Димитрий Солунски“ организира един от традиционни си за това време на годината Коледен базар.
  •  Община Асеновград даде старт на юбилейното 10-то издание на Националния поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”. Конкурсът е анонимен и от няколко години се провежда online. Имената на победителите ще бъдат обявени на сайта на Общината.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...