19.7 C
Асеновград
сряда, 22 май, 2024

Дневник 08.03.2023

-

  • Нови 44 полицейски служители се очаква да попълнят редиците на пловдивската дирекция на МВР. На свободните позиции ще бъдат назначени успешно представилите се кандидати на конкурса, който вече стартира.
  • Поредна акция по събиране на едрогабаритни отпадъци организират от Община Асеновград. Тя ще се проведе в следващите два поредни дни. На 9-ти март ще се извърши събиране в кварталите: „Изток“, „Баделема“, „баба Тонка“, както и по улиците около болницата и градския басейн. На 10-ти март, едрогабаритни отпадъци ще се събират в кварталите: „Метоха“, „Запад“, около стадиона, старата пловдивска автогара и бул. „България“.
  • Започна подмяна на водопровода на ул. „Бялата воденица“ в Асеновград. Работата стартира от разклона за Околовръстния път.
  • На 9 март се навършват 793 години от битката между българската войска, водена от цар Иван Асен II, и войската на епирския владетел Теодор Комнин. Община Асеновград ще отбележи годишнината с тържествени събития.
  • Утре в Градска бибилиотека „Паисий Хилендарски“ ще бъде открита новосъздадената тийн зона. Проектът е изготвен от екипа на библиотеката и се финансира от „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“ към Национален фонд „Култура“.  Официалната церемония по откриването е с начален час 9:30.
  • Във връзка с чудесното представяне на децата от спортен клуб Triton Extreme в провелите се наскоро състезания по ски бягане, наш екип се срещна с тях, за да разкажат с какви впечатления се завърнаха от там.
  • Децата от Спортен клуб „Ера – Асеновец“, взеха участие в международнота състезание „Vienna Dance Open”.
- Advertisment -

Must Read

Дневник 21.05.2024

Три предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Асеновград“ са внесени от инициативни комитети в Общинския съвет. Те ще бъдат подложени на...