14.7 C
Асеновград
четвъртък, 18 април, 2024

Дневник 08.03.2024

-

  •  С тържествена програма и поднасяне на венци и цветя пред паметника на цар Иван Асен II, професионалната гимназия в Асеновград, носеща неговото име, отбеляза своя патронен празник. Там бяха наградени и отличилите се ученици в Националния конкурс „Наследник съм на цар Иван Асен II”.
  •  Честванията, по повод предстоящия Ден на ракетните войски и артилерията, годишнината от Одринската епопея и от създаването на 4-ти артилерийски полк, започнаха във военното поделение в Асеновград още днес. На самия празник, 11-ти март, ще бъде извършен военният ритуал и на централния площад в града!
  •  Картичка за 8-ми март – инициативата е на Общински младежки съвет-Асеновград и е насочена към жените по повод днешния празник.
  •  Десетки жени шофьори получиха цветя от екипи на сектор „Пътна полиция“ в Пловдив. И тази година бе спазена осмомартенската традиция от служителите на реда в областния град. Така, паралелно с проверката за изрядността на дамите зад волана, на всяка от тях  бе поднесено поднесено цвете с пожелание за здраве, щастие и изпълнен с усмивки празник.
  •  Трафикът в Асеновград става все по-интензивен. Вече почти не може да се каже, че задръстванията по главните улици се случват само в определени пикови часове. Най-трудно все пак се оказва придвижването с превозни средства в последния работен ден – петък.
  •  Сдружение „Асеновградски баири“ и приятели, предизвикват дамите да вземат участие в едно нестандартно събитие.
  •  И макар че навън доста захладня, предвестниците на пролетта вече пристигнаха в Асеновградско. Щъркели заеха своите места в гнездата в няколко села на територията на Общината.
  •  Регионален исторически музей – Хасково гостува на музея в Асеновград с Пътуваща изложба за Таню Войвода. Той е роден на 9-ти март 1873 г. в Хасково, изложбата е направена именно по повод 150 годишнината от тази дата, отбелязана през 2023г.
  •  В събота срещу неделя, в седмицата преди началото на Великия пост, църквата отдава почит на мъртвите. Тази година Месопустна задушница се пада на 9-ти март.
- Advertisment -

Must Read

Сградата на бившето Помощно училище в Асеновград стои неизползваема и се...

Център за специална образователна подкрепа „Свети Архангел Михаил“ в Асеновград бе институция, позната на асеновградчани, като Помощно училище. Към днешна дата сградата, в която...