30.7 C
Асеновград
четвъртък, 20 юни, 2024

Дневник 08.11.2022

-

  •  Днес бе даден старта на ремонтните дейности на ул. „ Александър Батенберг“ в Асеновград. До края на тази година живеещите там ще имат изцяло обновена улица.
  •  На 8-ми ноември е големият християнски празник, на който почитаме Св. Архангел Михаил. Празникът, познат като Архангеловден, винаги се отбелязва подобаващо в Асеновград.
  •  На Архангеловден се отбелязва и професионалният празник на българската полиция. По този повод служители на пловдивската дирекция на МВР получиха отличия  – за проявена инициативност и постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения. Наградени са общо над 350 служители на областната дирекция.
  •  Спортният директор на българската федерация по тенис Даниел Ангелов и Матей Пампулов – дългогодишен състезател за Купа Дейвис и капитан на националния ни отбор гостуваха в Асеновград днес. Те се срещнаха с деца и треньори от Тенис клуб „Асеновград“.
  •  Както вече ви съобщихме, 7 от каратистите на спортен клуб Хамон Доджо в Асеновград бяха включени в състава на националния отбор на България. Те участваха европейското първенство по шинкиокиш, което се проведе в зала Арена Армеец в София. Състезателите представиха достойно града и страната ни и завоюваха 5 медала.
  •  България спечели 9 титли на Европейското по карате киокушин, което се проведе в Лисабон. В родния тим имаше и асеновградски представител.
- Advertisment -

Must Read

Днес е лятното слънцестоене

Днес 20-ти юни,  10 минути преди полунощ по нашите географски ширини настъпва астрономическото лято. То започва с лятното слънцестоене и завършва с есенното равноденствие....