15.7 C
Асеновград
неделя, 21 април, 2024

Дневник 08.11.2023

-

  •  Със звук на църковни камбани започна отбелязването на храмовия празник днес в църквата „Свети Архангел Михаил“ в Асеновград.
  •  За да не се допуска паника и стрес сред населението, от градската управа съобщават, че на 17-ти ноември във времевия период от 11:00 до 11:30 часа ще се извърши тестване на новите сирени за ранно предупреждение и оповестяване. Тестването включва излъчване на гласови съобщения за техническа проверка и звукови сигнали на всичките 11 точки на територията на Общината, на които има монтирани съоръжения.
  •  Електронните рецепти и бележки възникват като проблем при пациенти, които безконтролно купуват и приемат лекарства. Това каза по темата за предаването „ Мисия здраре“ д-р Захаринка Вълканова, общопрактикуващ лекар.
  •  На 5-ти декември е Международният ден на доброволеца. По този повод се канят всички младежи да се включат в конкурс за есе.
  •  Поредната акция по събиране и извозване на едрогабаритни отпадъци в Асеновград предстои.
  •  За 18-ти път ще се проведе Световният детски конкурс за най-кратката форма на поезия – хайку. Темата на тазгодишното издание на конкурса е „Семейство“. Хайку трябва да бъде представено на 3 кратки реда, да е оригинално на автора и да не е публикувано никъде досега. В конкурса участие могат да вземат деца, който са на възраст под или на 15 години. Подробности за световното състезание може да намерите на нашият интернет сайт tvsat.bg.
  •  Вече сме Ви разказвали историята на Мария Панева от Садово, която се бори да запази ръката си, след като получава тежката диагноза рак. Тя сама се включва в мероприятията за набиране на средства за лечението си, но поредната операция, която й предстои, е в размер на 70 хил.лв. – сума, която и изключително трудно да бъде събрана, въпреки усилията на близките и приятелите на Мария.
  •  СК по борба „Димитър Кумчев“ с поредно отличие. През изминалия уикенд Емин Реджеб спечели сребърен медал на международен турнир в град Гоце Делчев.
- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...