19.7 C
Асеновград
четвъртък, 25 юли, 2024

Дневник 09.02.2024

-

  • Преди дни ви показахме неправомерно поставени постаменти на пътното платно на улица „Сливница“ в града.
  • От МВР-Пловдив заявиха за ТВ САТ КОМ, че при тях има подадени сигнали за ул. „Сливница“. Обещаха, че ще бъдат предприети мерки и до средата на другата седмица трябва да стане ясно какво е установено по случая.
  • Проблемите, свързани с паркирането в Асеновград, всъщност не са един или два. Градът вече сякаш прелива от автомобили и съответно паркирането им става все по-сложно. Позволените за това места не са достатъчно, поради което можем да видим превозни средства буквално на всяка крачка.
  • Покана за информационна среща към местните заинтересовани страни отправя Местната инициативна група МИГ „Куклен – Асеновград“. Кога ще се проведе и какво ще бъде обсъждано на нея?
  • На 14-ти февруари отбелязваме Трифон Зарезан по стар стил. Редица населени места празнуват именно на тази дата, спазвайки ритуала по зарязване на лозята и подготвяйки празнична програма.
  • Танцова двойка на Клуб по спортни танци “Асеновец“ се подготвя за състезание в Гърция, друга е номинирана за „Спортист на годината“. Подробности чуйте от Дойка Апостолова, треньор и ръководител на клуба.
  • Днес православната църква почита Свети мъченик Никифор. Имен ден празнуват носещите това име и неговите производни. А през утрешния ден, 10-ти февруари, православната църква отдава почит на избрания за покровител на пчеларите Свети Харалампи. Също така  тази дата е отредена и на света великомъченица Валентина. Честито на всички именици!
- Advertisment -

Must Read

Шофьор-нарушител отива на съд за подкуп от 100 лв.

Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд обвиняем за опит да подкупи полицаи. Целта на мъжа е била да избегне тестване с техническо средство за употреба...