23.7 C
Асеновград
сряда, 29 май, 2024

Дневник 09.04.2024

-

  • Мъж загина тази сутрин при пожар в дома му в Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден около малко след 7 ч. на тел. 112. След приключване на гасителните действия от служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в апартамента е открит починалият самотно живеещ обитател, на 48 години. Образувано е досъдебно производство в Шесто Районно управление, причините за появата на огъня се изясняват.
  • В ранните часове на днешният ден възникна ВиК авария на водопровод в Асеновград, което разгневи живеещите и работещите в района граждани.
  • Утре мюсюлманите ще отбележат един от най-големите си празници – Рамазан Байрам. Ден по-рано, т.е. днес, е Арефе – започват приготовленията за празника, а децата събират бонбони и други лакомства. Наш екип гостува в асеновградския квартал „Горни Воден“, където атмосферата наистина бе празнична.
  • Българският червен Кръст -Асеновград стартира днес раздаването на пакетите с хранителни продукти на хора в нужда. Приблизително 150 човека са взели полагащите им храни. Кампанията ще продължи до 7-ми юни.
  • Държавна агенция „ Безопасност на движението по пътищата“ стартира нов училищен конкурс за талисман, който да ни пази на пътя.
  • Тече подготовката за провеждането на Втория Ковашки събор, чийто домакин отново ще е Асеновград. Готови ли са организаторите и какво да очакват посетителите ни разказа Костадин Червенлиев.
  • Събитията организирани от Градската библиотека „Паисий Хилендарски“, свързани с „Дни на книгата 2024г“ продължават.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградските пожарникари – трети на „Бойно разгръщане от мотопомпа“ на областното...

Републиканско първенство по Пожароприложен спорт тече в момента в град Варна. Представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Пловдив показват...