• Община Асеновград стартира проучване за нагласите на домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, за подмяна на топлоуредите на твърдо гориво с безплатно предоставени екологични алтернативи. Повече информация за процедурата дава следващият репортаж.
  • Затруднено бе движението на ул. „Книжна фабрика“ в кв. „Запад“ днес. Част от улицата бе затворена, заради работа на ВиК по направа на връзки към нова сграда. Водоподаването все пак бе нарушено само за кратко.
  • За поредна вандалска проява в Асеновград съобщи градската управа. Наша проверка на място показа, че част от съоръженията на изградения скоро фитнес на открито в кв. „Изток“ са счупени. От Общината коментират, че „ще мине доста време, докато площадката бъде възстановена в безопасен за ползване вид“.
  • ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – Пловдив днес отдава почит към загиналия граничен полицай Петър Бъчваров. Точно на обяд, пред сградите на районните управления и останалите структури на дирекцията в областния град и региона, служители запазиха двуминутно мълчание, а патрулните им автомобили бяха с включени светлинна и звукова сигнализация. Ритуалът е в знак на почит към паметта на младия им колега, както и на съпричастност към неговото семейство.
  • Църквата „Св. Атанасий“ в с. Боянци вече е с нов купол. По-голямата част от средствата за належащия ремонт на храма са събрани с помощта на дарения. Наш екип се срещна с инициаторите на дарителската кампания, които противно на очакванията при подобни инициативи, са млади хора, решени да запазят и обновят изцяло църквата и прилежащите към нея части.
  • Близо 6000 лв. е събраната сума за 6-годишния Мерт от благотворителния концерт и базара, провели се в Асеновград преди няколко дни. Организаторите споделиха с нас, че средствата вече са преведени по дарителската сметка на момчето.
  • Изложба на детски рисунки бе открита в ГБ “Паисий Хилендарски в Асеновград. Със свои рисунки участваха над 30 деца между 6 и 13 години от Детска школа за приложни и изящни изкуства към НЧ “Св. Преп. Паисий Хилендарски“, с ръководител Ламбриана Форева.
  • “Народните будители в Асеновград”. Това беше темата на конкурс, който Ротари клуб организира във връзка с първи ноември – Денят на народните будители. Право на участие имаха ученици от 5-ти до 12-ти клас.