Големите блокове и жилищни сгради са с предимство в класирането по програмата за енергийна ефективност, по която вече се приемат документи. Разяснения по критериите направи заместник кмета по строителството – инж. Стоян Димитров.

Обявена за обществено обсъждане е процедура за изграждане на възобновяеми източници на електроенергия за домакинства, чрез предоставяне на средства за закупуване и изграждане на слънчеви инсталации и фотоволтаични системи.

Засилват проверките по линия „Пътна безопасност“. Все по-често ще виждаме униформени навън и патрулиращи автомобили в рамките на Асеновград, след като от Областна дирекция на МВР-Пловдив съобщиха за създадена организация от началото на годината, целяща повишаване на контрола за безопасно движение по пътищата.

Обявиха Грипна епидемия в Бургас. Предприемат се мерки за ограничаване разпространението на грипа, включително прекратяването на учебни занятия за учениците от 12-ти до 17-ти януари. Според епидемиолози в пловдивско е рано да се говори за епидемия, тъй като върлуват респираторни заболявания, но няма много случаи на грип. Тук все още сме далеч и от ваканция, тъй като няма повече от 30% отсъстващи учители и ученици в 3 последователни дни.

През последните дни актуална тема е липсата на определени лекарства в аптечната мрежа. Екип на ТВ САТ КОМ се срещна с един от собствениците на аптека в Асеновград.

47 работни места обяви Бюрото по труда в Асеновград. В началото на годината винаги регистрираните работни места  са сравнително малко, но впоследствие възможностите се увеличават, коментират от бюрото по труда.

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста мъжа, срещу който е повдигнато обвинение за убийство в Куклен. Въззивното дело е образувано по негово искане за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“. Това искане обаче беше счетено за неоснователно.

Жълт код за интензивни валежи бе обявен днес в почти цялата страна. Значителни количества дъжд паднаха и в Асеновградско.