32.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 10.06.2024

-

  • Започваме емисията с кратък обзор на изборния ден в Асеновград за Народно събрание на Република България и за Еврепейски парламент. Каква бе изборната активност и какво сподели кметът на общината д-р Христо Грудев, след като упражни правото си на глас?
  •  Какво показват резултатите от гласуването в област Пловдив – най-много гласове при избора за народни представители получава Коалиция „ГЕРБ-СДС“, на второ място е Политическа партия „Възраждане“, а на трето – Коалиция „Продължаваме промяната-демократична България“. Подредбата на първите три места при избора за европарламент е същата.
  •  Една седмица – такъв е срокът, след изборите, в рамките на който партии и коалиции следва да премахнат своите агитационни материали.
  • Откриха Градския басейн на Асеновград за сезон 2024. Първият ден, в който плувният комплекс отвори врати, се радваше на голяма посещаемост, най-вече от страна на деца и младежи.
  • Регионална здравна инспекция  – Пловдив съвместно с няколко партньорски организации организират безплатна кампания под надслов „5 минути за твоето здраве“.
  • Предстои в Асеновград да се проведе 8-то издание на фестивала „Менар Филм Фест“. 10 филмови истории ще бъдат разказани в 10-те дни на събитието.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...