7.7 C
Асеновград
събота, 2 март, 2024

Дневник 10.07.2023

-

  • Два опита да се прокарат в обращение фалшиви евробанкноти разследват служителите на реда в Пловдив. Едната банкнота е с номинал 500 евро, а другата – 50 евро.
  • Катастрофа стана рано сутринта днес на околовръстния път на Пловдив, в участъка между разклоните за Марково и Първенец. Няма сериозно пострадали в резултат на произшествието. По първоначални данни са се ударили два автомобила, заради неспазена дистанция. На място е прегледано младо момче, пътувало в колата на водача, предизвикал ПТП-то. Движението в участъка бе леко затруднено, но не се образува задръстване. По случая ще бъде взето административно отношение, съобщиха от полицията.
  • Преди около два месеца светофарната уредба на кръстовището на „България“ и ул. „Лозница“ бе подменена с нова. След сигнали за противоречие в сигнализацията бе извършена повторна промяна. Дали тя изчисти грешките или предизвика ново объркване?
  • Започва сух и горещ период в страната – първата гореща вълна за сезона. Максималните температури ще са около и над 35°. Това информират от Националния институт по метеорология и хидрология, като обявяват и предупредителен жълт код за опасни горещини в почти цяла България утре. Най-топло обаче се очаква да бъде към края на седмицата, когато температурите ще достигат 40 градуса на сянка. Специалистите съветват да се избягват най-горещите часове навън и да се пие повече вода.
  • Граждани сигнализираха за опасна шахта за пешеходци и за автомобили на ул. „Велико Търново“ в Асеновград.
  • Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство отново гостува в Асеновград. Днес през целия ден, асеновградчани и гостите на града имаха възможност да се запознаят с местни заятчии и тяхната дейност.
  • Десетки самодейни състави се включиха във фолклорния събор на Араповския манастир изминалата събота. Фестивалът, посветен на народната музика, бе само част от двудневните тържества по повод храмовия празник на манастира.
  • Междувременно на поляните край манастир „Св. вмчц. Неделя“ вече са поставени автентичните декори за предстоящия събор „Ангел войвода“. Съборът е повече от богат. Той ще се проведе в рамките на 3 дни в края на юли, като ще включва възстановки, конкурси, кулинарна изложба, музикална програма, улица на занаятите, пехливански борби и какво ли още не в духа на народните традиции и обичаи.
  • Бронзов медал за Асеновград от Европейското по борба до 15 г. Андреа Нисева от Спортен клуб Борба „Димитър Кумчев“ грабна трето място на евронадпреварата.
- Advertisment -

Must Read

Общината раздава трибагреници навръх 3-ти март

През последните години от общинската администрация на Асеновград въведоха традиция – да се предоставя безплатно родното знаме покрай големи празници. Сега, по повод 146...