14.7 C
Асеновград
петък, 23 февруари, 2024

Дневник 10.10.2023

-

  • И този път избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят своя глас в избирателните секции, ще могат да заявят подвижна избирателна кутия.
  • Утре ще се проведе октомврийското заседание на Общински съвет-Асеновград. То ще е последното за този мандат. Местният парламент ще разгледа и подложи на гласуване малко над 20 предложения.
  • Край рискови пешеходни пътеки в Асеновград вече има поставени нови отличителни знаци. Вижте за кои участъци става въпрос и къде още предстои да бъдат монтирани подобни елементи, приковаващи вниманието на шофьорите.
  • Улица „Копринарска“ в Асеновград отново е двупосочна. Припомняме, че преди няколко години, при обособяване на зона за платено паркиране на въпросната улица, се наложи по нея да се въведе еднопосочно движение. Към днешна дата преминаването вече е позволено да се извършва и в двете посоки.
  • За трета поредна година Министерството на околната среда и водите кани студентите да участват в конкурса “Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“.
  • Безплатни профилактични прегледи и консултации за рак на млечната жлеза се провеждат в Комплексен онкологичен център Пловдив. Желаещите да се възползват могат да го направят до 13-ти октомври включително, от 13:00 до 15:00 часа. За целта трябва да се запишат предварително, на телефоните на регистратурата.
  • На 10 октомври отбелязваме Световния ден на психичното здраве. Над 450 млн. души по света имат психични разстройства, сочат данни на Световната здравна организация. Над 11% от населението на България най-често страда от тревожни разстройства, над 6 % – от депресии и афективни състояния. За съжаление все по-рядко хората с подобни проблеми се обръщат за помощ към лекарите.
  • Поредна инициатива в подкрепа на малкия Георги от Асеновград – освен мащабният благотворителен базар, който се подготвя за тази събота, за неделя се организира футболен турнир.
  • 14-годишните от БК „Асеновец 2005“ се завърнаха с купа от квалификационен турнир в София. Те спечелиха трето място в надпреварата и ще участват в елитна група „Изток“ през настоящия сезон.
- Advertisment -

Must Read

Глоби за 3 млн. лв. за нарушение на Закона за движение...

Над 3 млн. лв. са постъпилите средства, само през последната седмица, от наложени наказания по Закона за движение по пътищата. Сумата е с един...