14.7 C
Асеновград
четвъртък, 18 април, 2024

Дневник 11.03.2024

-

Днес отбелязваме 111 години от Одринската епопея и 96 години от създаването на 4-ти артилерийски полк. 11-ти март се чества у нас и като Ден на ракетните войски и артилерията. По този повод още изминалият петък в асеновградското поделение бе извършен военен ритуал, а на самата дата днес програмата бе на центъра на града.

Десетки се включиха в съботното предизвикателство „на токчета“ на центъра на Асеновград. За втора година в града се проведе „КифлаRun“ – състезание с колоритно име и с благотворителна насоченост.

„Пусни старци“– това е името на обичай, а оттам и на карнавал, който се провежда всяка година в село Добралък, навръх Месни заговезни. Какво представлява той и защо хората се обличат като мечки, полицаи и като други представители на различни професии, ще Ви разкажем утре в новинарската ни емисия.

От днес, ден след Месни заговезни, започва Сирната седмица, чийто последен ден е Сирни заговезни.

По повод 2-ри април – Световният ден на детската книга, Градска библиотека „Паисий Хилендарски” и НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“, със съдействието на Община Асеновград, организират конкурс на тема ”Вълшебният свят на книгите”.

В новините на ТВ САТ КОМ ви направихме съпричастни с благотворителния мартенски базар на НЧ “Родололюбие“ в Асеновград. Вече е ясна сумата, която инициативата е събрала.

Гигант, Съединение, разгроми Асеновец на стадион „Шипка“ в мач от 23-тия кръг на Югоизточна трета лига. Срещата завърши 2:6 в полза на гостите.

Победа и загуба за 12-годишните от БК „Асеновец 2005“, 14-годишните загубиха драматично от Берое, а 13-годишните – от „Септември 97“. Това е равносметката от съботно-неделните мачове, които изигра асеновградският баскетболен клуб в различните възрасти.

- Advertisment -

Must Read

Огнище на Инфлуенца по птиците е констатирано в обект в Асеновград

Огнище на Инфлуенца по птиците констатира Българската агенция по безопасност на храните в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в Асеновград. В обекта...