28.7 C
Асеновград
неделя, 21 юли, 2024

Дневник 11.09.2023

-

  •  Вече е ясен съставът на Общинската избирателна комисия в Асеновгррад. Заради липса на консенсус ЦИК взе окончателното решение.
  •  Общински младежки съвет – Асеновград организира благотворителен волейболен турнир. Средствата от него са предназначени за Рамадан, който се нуждае от спешна операция.
  •  Лятната ваканция за учениците е към своя край. Ваканцията в библиотеката – също. Утре ще бъде официалното закриване на лятната програма в Асеновград, която събра на едно място през летните месеци около 200 деца.
  •  В с. Яврово бе открит художествен фриз, който вече краси сградата на читалището. Поводът бе 100-годишният юбилей на читалището в селото, както и продължението на инициативата на фондация „Памет“ и училището във Варна, носещо името на явровския писател Николай Хайтов.
  •  А в двора на читалището в с. Яврово, освен празнична сцена, имаше и богата трапеза, представяща типични за региона ястия. Тя бе подготвена по проекта „Пътуваща седянка на хора с увреждания от община Куклен“, за който ще ви разкажем през следващите дни в новинарската ни емисия.
  •  По време на празника бе представена и книгата „За Яврово с любов“, чиито автори са Таня Костадинова, пресаташе на пловдивската пожарна и явровка по душа, и Тодорка Дамянова, секретар в читалището, която не е родом от Яврово, но това не й пречи да обича и познава населеното място повече от всеки друг.
  •  От днес стартира  Седмицата на пожарната безопасност и ще продължи до 17-ти септември. В рамките на инициативата ще бъдат реализирани събития, посветени на правилата за безопасно поведение при пожар и други инциденти.
  •  Отложиха футболната среща между Асеновец и Спартак, която трябваше да се проведе на 9-ти септември. Причината е натовареният график на пловдивския тим и предстоящият му мач за купата на България срещу Марица. Засега е планирано двубоят на стадион Шипка да се изиграе на 20-ти септември, сряда, от 17 ч.
- Advertisment -

Must Read

На 20-ти юли пожарникарите отбелязват своя професионален празник

Пожарникари от цяла България отбелязват своя професионален празник сред пламъците на пожарите, които през последните дни изпепелиха хиляди декари гори, изгоряха десетки къщи и...