13.7 C
Асеновград
неделя, 26 май, 2024

Дневник 13.11.2023

-

  •  Пиян млад шофьор предизвика катастрофа на пътя между Асеновград и село Козаново.
  •  Избраната за трети пореден мандат за кмет на Куклен Мария Белчева, избраните общински съветници и кметове на кметства в общината встъпиха официално в длъжност.
  •  След официалната церемония се проведе и гласуване за избор на председател на Общински съвет-Куклен.
  •  Пилотът от Асеновград Николай Калайджиев подобри рекорда си – на 11.11. той направи 1111 виража без прекъсване с ултралек самолет. Това е поредно постижение за асеновградчанина, свързано с изпълнения в небето.
  •  Българската асоциация по безопасност на храните въведе забрана за организиране и провеждане на пазари за всички видове домашни животни и птици, включително екзотични животни и птици, както и за животински продукти. Изложбите на домашни животни и птици и екзотични такива също се забраняват. Мярката има преватнивен характер и цели да се ограничи възможното разпостранение на различните болести по животните.
  •  Стартира едно от най-мащабните образователни събития с екологочен характер за ученици – „Зелена олимпиада“.
  •  ФК „Асеновец“ претърпя загуба с класическото 2:0 срещу Розова долина. Мачът се игра при домакините в Казанлък на 11-ти ноември, в събота. Следващата среща на асеновградския тим ще е на 15-ти ноември в сряда – мачът е за Купата на България с Гигант, Съединение.
  •  Националният ни отбор по минифутбол се представи повече от достойно на Световното първенство, въпреки че за първи път участва на подобен международен форум. След като българите се прибраха на родна земя, се срещаме с Веселин Филипов – играещият треньор на ФК „Асеновец“, който бе сред основните играчи и при националите по футбол на малки врати.
- Advertisment -

Must Read

24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура

На днешния празничен 24-ти май България отдава почит на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност....