30.7 C
Асеновград
четвъртък, 13 юни, 2024

Дневник 13.12.2023

-

  •  Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ публикуваха информация относно броя на изтичащите винетки, както и ще има ли промяна в тяхната цена.
  •  Тежка катастрофа стана днес сутринта в Пловдив. Камион на общинската фирма за сметоизвозване излиза от ул. „Ландос“, предприема ляв завой по бул. „Цариградско шосе“ и блъска пресичаща на пешеходна пътека жена. Тя загива на място. Жената е на 82 години, а водачът на камиона – на 58. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.
  •  Преди време ви съобщихме за програма за предоставяне на електронни ваучери за безплатни курсове за придобиване на базово и средно равнище на дигитални умения, организирани от Агенцията по заетостта. Програмата стартира на 21-ви декември и се финансира от Националния план за възстановяване и устойчивост, като мярката е свързана с предодвратяване на икономическите последствия от Ковид кризата.
  •  Още в едно училище в Асеновград ще бъде изградена комбинирана спортна площадка. Това съобщи Общината.
  •  Проведе се работна среща, на която кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник-кметът по финанси и стопански дейности Женя Петкова, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, изпълнителният директор на Българска банка за развитие и общински съветници обсъдиха бъдещето на пешеходния мост в Пловдив. Всички се обединиха около становището, че концесията трябва да бъде прекратена преди крайният срок на договора. Ако Общинският съвет гласува това, предстои да бъде обявен конкурс за идеен проект за визията на моста, да се направи обществено обсъждане, и ако пловдивската общественост одобри концепцията – да бъде изготвен и технически проект.
  •  Пъстро и цветно е от днес фоайето на асеновградската ДГ „Слънце“. Традиционни сурвачки, коледни венци, играчки за елха и други украшения на коледна тематика посрещат всички на влизане в градината. Разбира се, това са най-вече нейните малки възпитаници и техните родители, които освен че се включват в благотворителната кауза, закупувайки от артикулите на базара, са и самите майстори на празничните красоти.
  •  Благотоворителният коледен базар в ДГ „Зорница“ също е повече от разнообразен и предлагащ за всекиго по нещо. Тук инициативата отново е в подкрепа на Гошко, малкият възпитаник на детското заведение. Родители, деца и учители се обединяват за пореден път, за да подпомогнат осигуряването на средства за скъпоструващото лечение на детето.
  •  И в други детски градини, както и в учебни заведения в града, се организират благотворителни базари и други мероприятия, подкрепящи различни каузи. Поздравяваме ръководствата на детските и учебните заведения за ентусиазма, желанието и самоотвержеността, които влагат за реализирането на подобни инициативи, и то не само покрай празничните дни.
  • Анонс: Дядо Коледа пристига на летището в Пловдив в петък, 15-ти декември. Той идва от Лапландия не с шейна, а с български учебно-боен самолет.
  • Анонс: Регионален природонаучен музей-Пловдив организира предколедна благотворителна кампания, предназначена за децата настанени в Кризисните центрове на областния град.
- Advertisment -

Must Read

Купа и медали за децата от ФГ „Надежда Хвойнева“

ФГ "Надежда Хвойнева" при храм "Св.Николай - Чудотворец" участва с двете си групи в Пети Национален Фоклорен фестивал "Георги Пендов" град Садово, откъдето се...