8.7 C
Асеновград
четвъртък, 7 декември, 2023

Дневник 14.03.2023

-

  •  Еко ревю се проведе в ДГ „Дружба“ в Асеновград. Инициативата е свързана със световния ден на рециклирането, 18-ти март.  Децата от детското заведение се включиха в нея.
  •  Защо трябва да мием ръцете си със сапун, кои са клетките, които ни пазят от болести, и какво може да стане ако изядем немита круша – това научихме от атрактивен мюзикъл, посветен на здравето, представен от малчуганите на трета група „Приятели“ от асеновградската ДГ „Зорница“.
  •  На 14-ти март се отбелязва Международният ден за опазване на реките, водата и живота в тях. Инициативите в тази посока започват именно на този ден през 1997 година в Бразилия.
  •  По нареждане на районния прокурор, от днес започва проверка във всички търговските обекти за продажба на пневматични оръжия и боеприпаси в област Пловдив. Повод за нея са зачестилите случаи за нерагламентираното им ползване от непълнолетни лица. Целта на проверката е да установи спазват ли се разпоредбите от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Продават ли се пневматични оръжия и боеприпаси на пълнолетни лица. Срокът на проверката е двумесечен и е възложена на служители от Обласна дирекция на МВР-Пловдив.
  •  Зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров е направил днес оглед на строителните дейности на новата детска градина в кв. Изток.  Строежът продължава въпреки, от Министерството на образованието и науката (МОН) се  бавят с изплащането на необходимите финансови средства, съобщават от общинска администрация. Още информация дава следващото видео.
  •  Зрелостниците  полагат два вида  матури – по общообразователен предмет и по предмет от профилираната подготовка от 11-ти и 12-ти клас. Тази година над 50 000 са  подали заявление за допускане до държавен зрелостен изпит по български език и литература.
  •  От най-успешното си първенство се завърнаха каратеките от СК „Оками Дожо“ – всички, завоювани от тях медали са златни. Държавният шампионат е първият  за годината за асеновградския клуб и оттам са особено доволни от отличния старт на тазгодишните състезания.
- Advertisment -

Must Read

Дневник 06.12.2023

Днес почитаме Св. Николай Мирликийски Чудотворец. В асеновградския храм, носещ името на светеца, бе отслужена празнична литургия, водена от пловдивския митрополит Николай. На...