6.7 C
Асеновград
четвъртък, 22 февруари, 2024

Дневник 14.09.2023

-

  •  55-то редовно заседание на Общински съвет – Асеновград ще се проведе следващата седмица, на 20-ти септември. Според Дневния ред ще бъдат разгледани и подложени на гласуване малко повече от 20 точки. Основен акцент сред тях е проектът за Разчет за финансиране на капиталовите разходи на Община Асеновград за 2023 г. с обща рамка близо 42 млн. лв., както и приемането на бюджета.
  •  Над 5400 деца ще прекрачат училищния праг в Асеновградско през утрешния ден. Тържественото посрещане на новата учебна ще стартира около 9 часа сутринта в почти всички учебни заведения на територията на общината.
  •  Фестивал на пеперудите се провежда в Регионалния природонаучен музей в Пловдив. Посетителите  ще имат възможност да се включат в различни мероприятия, свързани с инициативата, както и да видят най-голямата пеперуда и да научат интересни факти за тези красиви насекоми.
  •  Днес, 14-ти септември, православната църква отбелязва Въздвижение на Светия и Животворящ кръст Господен. Празникът е известен още като Кръстовден.
  •  По традиция всяка година на Кръстовден, след края на тържествената света литургия, която се отслужва в параклиса „Св. Кръст“, се извършва и водосвет, чрез който да се благославят учениците за новата учебна година.
  •  По това време на годината в Асеновград винаги стартират „Есенните празници“.
- Advertisment -

Must Read

Законопроект за мобилните услуги: Повишават цената – прекратяваш договора без неустойка

„Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори е основание гражданите и фирмите да прекратят договора си без неустойки“. Това заявиха от Коалиция...