•   Жители на три асеновградски села планират да предприемат протестни действия  против изграждането на кариера за добив на мрамор в землището на село Горнослав. През изминалите събота и неделя се проведе  информационна среща по възникналия казус.
  •  Ноемврийското заседание на Общински съвет-Асеновград ще се проведе следващата седмица. То е доста по-скромно от обикновено, тъй като включва едва 25 точки, по-голямата част от които се отнасят до отдаване под наем и продажба на поземлени имоти.
  •  След няколко дни ще отбележим Празника на сухопътните войски. Мероприятията по този повод обаче стартират в асеновградското военно поделение още от утре.
  •  Напредват ремонтите на уличната мрежа в община Куклен. Голяма част от тях дори вече приключиха, съобщи за ТВ САТ КОМ кметът Мария Белчева.
  •  Националната асоциация на децата и младите хора с диабет проведе десета национална конференция. Контрол на стреса и елиминиране на вредни навици препоръчват ендокринолозите.
  •  Класическа победа с 2:1 постигна ФК „Асеновец“ гостувайки в Сливен през вчерашния ден. Така тимът от Асеновград застава на 4-то място в Югоизточна трета лига с 36 точки в своя актив, само на 4 точки след първенеца Несебър. Асеновец има да изиграе само още два мача до края на полусезона – на 19-ти ноември, в събота, посреща Сокол, Марково на стадион „Шипка“, а на 26-ти ноември гостува в Несебър. БК „Асеновец“ също постигна категорична победа срещу Локомотив София през уикенда. Подробности около мача, завършил при резултат 108:4 в полза на асеновградския тим, очаквайте утре в новинарската ни емисия.