6.7 C
Асеновград
четвъртък, 22 февруари, 2024

Дневник 15.03.2023

-

  •  Млад мъж загина при катастрофа на пътя Асеновград-Кърджали, която стана тази нощ около 1 ч.
  •  Няколко дни остават до изтичане на крайния срок за подаване на заявления за гласуване в подвижна избирателна кутия на изборите за народни представители – на 02.04.23 г. Такава  сексция ще бъде сформирана, ако се съберат най-малко 10 желаещи. Това информираха от община Асеновград.
  •  На 15-ти март се отбелязва световният ден на потребителя. Датата е избрана в памет на Американския президент Джон Кенеди и речта му за нуждата от закон за защита на потребителите.
  •  От 1997 година насам, 15-ти март е избран и за международен ден срещу полицейската бруталност. Датата се свързва с предполагаем инцидент – побой над две деца от швейцарската полиция. Полицейската бруталност е широко разпостранена в много страни, най-вече в страните от третия свят, но съществува и в такива, в които е наказуема от закона.
  •  Предвестниците на пролетта пристигнаха в асеновградско. В редица населени места на територията на общината, щъркелите се завърнаха и вече подготвят гнездата си, за да прекарат лятото тук.
  •  Във връзка с наближаващия празник „Първа пролет“ читалището в с.Тополово обявява детски конкурс за рисунка. Той е на тема „Пролет-ти дойде“. Творбите ще се приемат до 20-ти март, а награждаването ще се проведе на 22-ри от 11:00 часа в читалището. Изложба на детски рисунки ще бъде открита и на 21-ви март от 10:00 часа в читалището в с. Новаково. Посетителите ще могат да й се радват до месец април.
  •  След успешния дебют на кулинарното състезание в Новаково през 2022 година, в асеновградското село организират за втори път вкусната надпревара, която ще се проведе на 28-ми март тази година.
  •  Днес православната църква почита паметта на Свети Мъченик Агапий и шестимата мъченици с него. Те били заловени и изтезавани защото отказали да се отрекат от своята християнска вяра. Имен ден днес имат: Божан, Божил, Божко, Емануил, Манол, Манчо, Тотьо. Честито на празнуващите!
- Advertisment -

Must Read

Законопроект за мобилните услуги: Повишават цената – прекратяваш договора без неустойка

„Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори е основание гражданите и фирмите да прекратят договора си без неустойки“. Това заявиха от Коалиция...