23.7 C
Асеновград
сряда, 29 май, 2024

Дневник 15.04.2024

-

 •  Национален протест се проведе тази неделя във връзка с предложени от депутати промени в Закона за насърчаване на инвестициите. Според протестиращите, ако те се приемат от Народното събрание, ще има промяна и в Закона за околната среда и водите и Закона за устройство на териториите изцяло в интересите на частните инвеститори, по начин по който ще е пагубен за българската природа, живота и здравето на хората. Екип на ТВ САТ КОМ  бе на протеста.
 •  Точно месец след протеста за липса на осветление на Асеновградско шосе, част от лампите по трасето отново не работят.
 •  40 състезатели от България, Сърбия и Молдава показаха риболовни умения по улов на пъстърва на провелото се международно състезание в Асеновград. За целта на турнира част от река „Чая“ бе зарибена.
 •  От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите на 9-ти юни  – за членове на Европейския парламент от България, както и за избор на ново Народно събрание.
 •  „Двойна и тройна работа“ и „Ремонт на ремонта“ – това може да се каже за полагането на пътна маркировка от разклона за Боянци към самото село. Правите линии, които се оказаха не съвсем прави, бяха демаркирани и днес маркировката се чертаеше отново.
 •  Утре Асеновградското военно поделение отваря своите врати за граждани и ученици, които имат желание да го посетят.
 •  Европейският съюз стартира конкурс за най-добро биологично производство.
 •  Тенис турнир се проведе в Асеновград през изминалите събота и неделя. Вижте как протече състезанието
 •  ФК „Асеновец“ загуби от Саяна, Хасково в мач от 29-тия кръг на Югоизточна трета лига. Вторият в групата надделя над отбора от Асеновград с 1:0. Междувременно Атлетик, Куклен, победи втория отбор на Локо, Пловдив с 2:1. Следващият мач на кукленци е на 17-ти април срещу Димитровград, а Асеновец ще посрещне същият ден от 17 ч. Несебър.
 •  С 9 медала, от които 2 сребърни и 7 бронзови, се завърнаха състезателите на асеновградския СК „Оками Дожо“ от Държавното първенство за деца до 12 г. и до 14 г.
 •  Състезатели на Спортен клуб по борба „Димитър Кумчев“ взеха участие на Държавния личен отборен шампионат във възрастова група до 17 години, който се проведе вчера в Бургас. Шабан Топалов завоюва бронзов медал в категория до 92 кг.  Янко Босков стана пети в кат. до 80 кг., а Али Адем застана на четвърто място в кат. до 51 кг.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградските пожарникари – трети на „Бойно разгръщане от мотопомпа“ на областното...

Републиканско първенство по Пожароприложен спорт тече в момента в град Варна. Представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Пловдив показват...