15.7 C
Асеновград
неделя, 21 април, 2024

Дневник 15.09.2023

-

  •  Днес е първият учебен ден! Училищата в цялата страна посрещнаха своите възпитаници с богата празнична програма.
  •  Акцентът при честването на първия учебен ден в ПГ „Цар Иван Асен II” бе юбилеят на училището. През 2023 г. учебното заведение отбелязва своята 60-годишнина.
  •  С нова паралелка към подготвителната група стартира новата учебна година в Куклен. Ученици, родители и учители се събраха в двора на Средно училище „ Отец Паисий“ за празничното начало.
  •  Във връзка с началото на учебната година в училищата и предстоящия старт на академичната година във висшите учебни заведения от БДЖ напомнят, че всички учащи на възраст до 26 години имат право да пътуват с 50% намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.
  •  Млада жена попадна в ареста на Второ районно управление за кражба от пловдивски мол. В сряда служителите на реда предприемат проверка по сигнал от магазин за дамска мода, от където клиентка решила да си тръгне без да заплати рокля за около 200 лева. Установена е самоличността на жената – на 29 години, от Смолян. Тя е задържана за едно денонощие и срещу нея се води бързо производство.
  •  Утре в цялата страна ще се проведе масова акция по почистване с участие на гражданите. По този повод от община Асеновград осигуряват ръкавици, чували и контейнери. Дежурен екип еколози ще съдействат на желаещите да се включат в акцията.
  •  Община Куклен също се присъединява към кампанията „ Да изчистим България заедно“. Всеки, който реши да се включи в акцията през утрешния ден, може да получи необходимите консумативи за почистване пред сградата на общинската администрация.
- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...