28.7 C
Асеновград
неделя, 21 юли, 2024

Дневник 16.02.2024

-

  •  Заметресение бе усетено тази нощ на територията на Асеновград и областта.
  •  Въпреки известни несъгласия, проектът за бюджет на Куклен за 2024 година бе приет. Общината ще разполага с близо 13 милиона и 600 хиляди лева.
  •  До края на месеца приключва подмяната на техниката в звената „Български документи за самоличност“ към пловдивската дирекция на МВР. Процедурата ще се извърши в районните управления в Първомай, Асеновград, Раковски и Стамболийски съответно на 19, 20, 26 и 27 февруари. По този повод се очакват временни затруднения в обслужването на граждани, казват от МВР-Пловдив.
  •  Отделението по диализно лечение към УМБАЛ „Свети Георги“– Пловдив  осигурява Алтернативен метод за терапия  на пациентите с Остра бъбречна недостатъчност и Хронична бъбречна недостатъчност. Лекарите на университетската болница запознават своите пациенти и им провеждат обучение за така наречената Перитонеална диализа или възможност за лечение в домашни условия.
  •  „Любов в пощенски плик” – това интригуващо заглавие е наименованието на интересна изложба, която бе открита в Регионален исторически музей – Пловдив навръх Деня на влюбените. Чии писма представя изложбата, какво още включва тя и колко време ще остане в музея, разказа пред нашата камера неговият директор Стоян Иванов.
  •  „Как да подготвим перфектно СV“. Под това заглавие е семинарът, който организира Градска библиотека“ Паисий Хилендарски“ в Асеновград.
  •  Казват, че танцът е неизменна част от делника и празника на българина – с тези думи бе открит концертът „С танца през поколенията“ в Дом на културата „Борис Христов“ снощи.
  •  Утре стартира новият полусезон в Югоизточна трета лига. Първият мач за ФК „Асеновец“ няма да е домакински – асеновградчани ще гостуват в Димитровград. Втората среща вече ще се изиграе на стадион „Шипка“.
- Advertisment -

Must Read

На 20-ти юли пожарникарите отбелязват своя професионален празник

Пожарникари от цяла България отбелязват своя професионален празник сред пламъците на пожарите, които през последните дни изпепелиха хиляди декари гори, изгоряха десетки къщи и...