35.7 C
Асеновград
събота, 20 юли, 2024

Дневник 18.06.2024

-

  • Земетресение с магнитуд 4.3 по скалата на Рихтер бе регистрирано в района на Асеновград снощи. В 20 часа и 24 мин. земята се разлюля за няколко секунди. За щастие няма щети или пострадали.
  • Асеновградчанин бе задържан за незаконно притежание на оръжие. При проверка в имот, ползван от мъжа, който е криминално проявения и осъждан, полицаите открили пистолет и над 60 боеприпаси, без необходимите документи за придобиване и съхранение. По случая се води бързо производство според Наказателния Кодекс, съобщават от Областна Дирекция на МВР – Пловдив.
  • Около 18 часа вчера на кръговото кръстовище до църквата Св. Атанасий в Асеновград стана пътен инцидент, при който водачът на единия от катастрофиралите автомобили избяга от мястото на произшествието. Как точно се случи това, бе заснето от охранителната камера на ТВ САТ КОМ.
  • Утре ще се проведе първото национално външно оценяване за седмокласниците. Изпитът по Български език и литература ще започне в 9 ч. сутринта, като е разделен на два модула.
  • Днес се проведе официална пресконференция в „Районен център за трансфузионна хематология“ – Пловдив, на която бе даден старт на кампанията „Да купим и дарим мобилни пунктове за кръводаряване в България“.
  • Започна раздаването на храни и хигиенни продукти в Българският Червен кръст-Асеновград. Предоставянето на помощта е в изпълнение на операция „Подкрепа“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.
  • Библиотечен урок по родолюбие, посветен на Паисий Хилендарски, се проведе днес с ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Как премина той, какво разказа на децата директорът на Градската библиотека, чийто патрон е авторът на „История Славянобългарска“ и как се справиха децата с писане по начин, който са използвали нашите предци – гледайте утре в новинарската ни емисия, в деня, когато отдаваме почит към Паисий Хилендарски.
- Advertisment -

Must Read

Дневник 19.07.2024

 Кметът д-р Христо Грудев посрещна днес, световният вицешампион по кану-каяк за ветерани 70+ Асен Чойков.  От Община Асеновград съобщи, че  вандали са счупили...