33.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 19.01.2024

-

  1.  Във връзка с повишената заболеваемост, на територията на община Пловдив днес в Областната администрация заседава оперативен щаб.
  2. По повод очакваното застудяване през утрешния ден и възможни валежи от сняг, от Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Има ли готовност община Асеновград да се справи с усложнената метеорологична обстановка.
  3. Картите за градския транспорт в Асеновград ще бъдат с нови цени. Вижте колко ще плащат пътниците, които ползват такива карти и откога влизат в сила новите цени?
  4. Денят на родилната помощ бе отбелязан празнично в асеновградската болница. Празникът е на 21-ви януари, но тъй като тази година се пада в неделя, бе отпразнуван още днес.
  5. За първи път Асеновград има двама читатели на годината в раздела за деца. Кои са те и как премина церемонията по награждаването в ГБ“Паисий Хилендарски“.
  6. Правителството одобри мерки за финансова подкрепа за близо 300 000 семейства с деца от уязвимите групи, които ще получат еднократна компенсация за транспорт.
  7. Министерството на труда и социалната политика публикува информация, с която припомня на гражданите как, къде и по какъв ред могат да се подават сигнали за деца в риск.
  8. Стартира кампания за финансиране на проекти по „Красива България“ за 2024 година. Мерките, за които ще може да се кандидатства тази година, са пет на брой.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...