14.7 C
Асеновград
четвъртък, 18 април, 2024

Дневник 19.02.2024

-

  •  Стотици извървяха пътя до манастир „Св. Петка – Мулдавска“ край Асеновград, за да се включат във възпоменателния митинг-поклонение на 151 години от обесването на Васил Левски.
  •  Пред бюст паметника на Апостола на свободата в Асеновград,  днес се извърши поклонение по повод навършването на годишнината от неговата гибел.
  •  След официалната част пред паметника на Левски, в центъра за подкрепа за личностно развитие бяха наградени участниците в конкурса за есе и рисунка „Апостолът през моите очи“. Конкурсът се организира за втора поредна година от Общината, съвместно с Народно читалище „Родолюбие“ и центърът с патрон Васил Левски. Кои бяха отличените, може да научите утре в новинарската ни емисия.
  •  Следващият репортаж ви отвежда в Куклен, където също се преклониха пред подвига и саможертвата на Левски.
  •  Детските градини и училищата в Асеновградско се бяха постарали да подготвят програма по повод годишнината от гибелта на Левски и така да научат своите възпитаници, защо делото на Апостола трябва да се помни. Ние присъствахме на спектакъл в ДГ „Зорница“, който бе представен от подготвителната група на детското заведение.
  •  На 13-та церемония „Спортист на годината“ станаха ясни победителите от клубовете на територията на община Асеновград за 2023 година.
  •  И тази година бе спазена традицията първото новородено бебе в Община Асеновград, да получи подаръци.
  •  До края на месеца приключва подмяната на техниката в звената „Български документи за самоличност“ към пловдивската дирекция на МВР. Процедурата ще се извърши в районните управления в Първомай, Асеновград, Раковски и Стамболийски, като в Асеновград ще е на 26-ти февруари. По този повод се очакват временни затруднения в обслужването на граждани, казват от МВР-Пловдив.
  •  В специално създадения регистър за достъпните обекти в страната на Агенцията за хората с увреждания, вече местата ще могат да се визуализират чрез интерактивна карта.
  •  Избраха най-добрите винари сред предприемачите! В категория „Бяло вино“ първо място спечели Даниел Димов от Първомай, а при „Червено вино“ – Иван Иванов от Крумово, който победи и в конкурса на Община Асеновград за най-добро домашно вино със своя мавруд!
- Advertisment -

Must Read

Огнище на Инфлуенца по птиците е констатирано в обект в Асеновград

Огнище на Инфлуенца по птиците констатира Българската агенция по безопасност на храните в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в Асеновград. В обекта...