34.7 C
Асеновград
събота, 13 юли, 2024

Дневник 19.03.2024

-

  •  В Асеновград днес се проведе обществено обсъждане, което имаше за цел да запознае жителите на общината с концепции за развитие на града и региона.
  •  „Обявявам и декларирам, че не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия предстои да проведе в съответствие с нейния Устав“. Това заяви пловдивският митрополит Николай.
  •  Традиционните кушии ще се проведат за поредна година край Асеновград по повод Тодоровден. Домакин ще е Клуб по коневъдство и конен спорт „Цар Иван-Асен“. Самите надбягвания и празничната програма ще се проведат в конната база в с. Долнослав.
  •  Стартира Държавното лично-отборно първенство по вдигане на тежести за всички възрасти. През днешния ден, на първия кръг от шампионата в Асеновград, се проведоха опитите при децата до 13 години, като още в самото начало асеновградският щанги клуб „Асеновец“ излъчи шампиони.
  •  Преди малко повече от година Ви разказахме историята на едно усмихнато дете – Мерт. Тогава той бе на 6 години и тепърва му предстояха редица скъпоструващи интервенции, за да се подобри състоянието му. Мерт е с диагноза детска церебрална парализа и с оглед на нуждата от постоянна рехабилитация, в негова подкрепа отново се организира мероприятие.
  •  Градска библиотека „Паисий Хилендарски” ще бъде домакин на 9-та самостоятелна изложба на твореца Георги Георгиев. Експозицията е особено атрактивна и включва дърворезба, металопластика и живопис.
- Advertisment -

Must Read