28.7 C
Асеновград
неделя, 21 юли, 2024

Дневник 19.09.2023

-

  • Общо 18 заявления за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети са подадени в Общинска избирателна комисия-Асеновград в рамките на установения за това срок. Кои са регистриралите се и кога ще станат известни и самите кандидатски листи?
  • Две деца, като по чудо се разминаха само с леки наранявания и уплаха, след след като били блъснати от кола на кръстовище в Асеновград. Свидетели твърдят обаче, че те са връхлетели върху лекия автомобил.
  • 59 годишен мъж  от Асеновград е в пловдивска болница с опасност за живота след пътен инцидент, съобщават от полицията.
  • Пожар предизвика значителни материални щети в частен имот в село Богданица. Сигналът е получен към 14 ч. на тел. 112. На място са изпратени екипи на полицията и противопожарната служба в Асеновград. След приключване на гасителните действия е установено, че са изгорели около 80 кв метра покривна конструкция на къща и домакинско обзавеждане, както и две селскостопански постройки. От първоначалния оглед се предполага, че огънят е предизвикан по непредпазливост от възрастната обитателка на имота. По случая е образувано досъдебно производство.
  • Започна боядисване на стълбовете от уличното осветление  и опресняване на част от пешеходните пътеки в Асеновград.
  • На 25-ти септември в Общината кметът на Асеновград д-р Христо Грудев ще проведе обичайният годишен отчетен брифинг. По този повод попитахме асеновградчани какви въпроси биха отправили към градоначалника.
  • Утре е последният ден, в който фермерите могат да подават документи в общинската служба  по земеделие за подпомагане по държавната помощ за газьола. Няма промяна в условията за кандидатстване по схемата „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство. Ставката на литър ще бъде определена на по-късен етап, на базата на бюджета и сбора от индивидуалните годишни квоти на земеделските стопани.
  • Анонс: Сдружение „Станимашка фотографчийница“ и тази година организира ретро фестивал „ХХ век в Асеновград“, който ще е част от програмата на „Есенни празници“.
  • Анонс: В петък, 22-ри септември, ще отбележим 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Празникът ще бъде почетен с различни мероприятия в цялата страна. Какви ще бъдат те в Асеновград и Пловдив.
- Advertisment -

Must Read

На 20-ти юли пожарникарите отбелязват своя професионален празник

Пожарникари от цяла България отбелязват своя професионален празник сред пламъците на пожарите, които през последните дни изпепелиха хиляди декари гори, изгоряха десетки къщи и...