34.7 C
Асеновград
събота, 13 юли, 2024

Дневник 19.10.2023

-

  •  Партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети, регистрирали кандидати за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 29-ти октомври 2023 г., имат право на упълномощени представители.
  •  Жена е в тежко състояние след пътен инцидент, възникнал около 8.30 ч. вчера между Асеновград и Садово. На кръстовище за селата Караджово и Болярци лек автомобил отнема предимство и се блъска в друг, който от своя страна удря изчакващ товарен камион. Със сериозни травми и опасност за живота в болница е транспортирана 60-годишната жена, управлявала първата кола. Тестовете за алкохол на участниците са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление-Асеновград.
  •  Православната църква почита днес Свети Иван Рилски Чудотворец. Празник имаше и в храма в Асеновград, носещ името на светеца.
  • Снощи на официална церемония бяха връчени наградите Лекар на годината за 2023 година. Д-р Димитър Пандов от „МБАЛ-Асеновград“ спечели приза в категория „Извънболнична помощ“.
  •  По проект „Осигуряване на въздушните превозни средства за реакция при спешни медицински състояния“ по оперативна програма „Региони в растеж“ бяха поръчани шест хеликоптера за спешна медицинска помощ. Делегация от България направи посещение на фирмата, изпълнител на проекта.
  •  Пикълбол – това е сравнително нов спорт, който набира все по-голяма популярност, както в света, така и у нас. Днес в СУ „Отец Паисий“ в град Куклен бе демонстрирано как се практикува този спорт, какви са правилата и атрибутите, необходими за игра.
  •  Центърът за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“ ще представи отново пред асеновградчани юбилейния си концерт „Живи корени“. Този път концертът трябва да бъде на сцената на площада в Асеновград, както бе планирано и при първото му представяне.
- Advertisment -

Must Read