6.7 C
Асеновград
четвъртък, 22 февруари, 2024

Дневник 21.07.2023

-

  •  Пешеходка пострада при пътен инцидент рано тази сутрин в Асеновград. Произшествието стана на ул. „Цар Иван Асен II“.
  •  Присъда от 5 години затвор и 8 години лишаване от право за управление на моторно превозно средство приведе в изпълнение Окръжна прокуратура – Пловдив за пътнотранспортно произшествие с двама загинали край с. Кадиево. Шофьорът, предизвикал инцидента, е бил под въздействието на наркотични вещества – марихуана. Произшествието е станало през ноември 2020 г. Присъдата на Окръжен съд – Пловдив е потвърдена от Апелативния, както и от Върховния касационен съд. Присъдата е постъпила в Окръжна прокуратура – Пловдив вчера и незабавно е разпоредено привеждането й в изпълнение.
  •  Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост на задържан в следствения арест в Пловдив.
  •  При обход в областния град през вчерашния ден, полицаи от Трето РПУ попадат в образувала се колона от моторни превозни средства. Към тях се обръща с молба за помощ, разтревожен водач на микробус, който обяснява, че трябва да откара бременната си жена в УМБАЛ „Св. Георги“, тъй като е със силни болки. Служителите на реда се отзовават веднага на  молбата му,  и с включена светлинна и звукова сигнализация, по време на пиковия трафик,  екскортират буса. След 15 минути жената пристига безпрепятсвено в болницата, където е приета от предупредените за неотложния случай медици.
  •  Новият областен управител на Пловдив Илия Зюмбилев свиква среща с общинските кметове. Идният вторник в сградата на областната администрация ще бъдат обсъдени приоритетните проекти, свързани с регионалното развитие на областта.
  •  Над 100 млн. лева ще бъдат инвестирани в българските общини за осигуряване на екологични автобуси или тролейбуси, които да обслужват линиите на градския транспорт, това съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
  •  За нова услуга, чрез която можете да проверите дали дадено лице е включено в списъка на длъжниците с неуредени публични задължения, обявиха от Националната агенция за приходите.
  •  „Изкуственият интелект може да бъде много по- компетентен от всеки специалист, но автентичната човещина няма как да я придобие“. Това каза психологът и  хипнотерапевт Иво Величков в интервю за ТВ САТ КОМ.
- Advertisment -

Must Read

Законопроект за мобилните услуги: Повишават цената – прекратяваш договора без неустойка

„Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори е основание гражданите и фирмите да прекратят договора си без неустойки“. Това заявиха от Коалиция...