23.7 C
Асеновград
сряда, 22 май, 2024

Дневник 21.09.2023

-

  •  Приеха бюджета на Община Асеновград за 2023 г. Въпреки неодобрението му от страна на част от общинските съветници, бюджетът все пак получи „зелена светлина“ с необходимото мнозинство или в случая със 17 гласа „за“.
  •  Архитектите и инжинерите, които внесоха декларация в общинската администрация на Асеновград, с искане за освобождаване от длъжност на главния архитект на общината, за пореден път изказаха недоволството си от неговата работа. Недоволни бяха и от отговорите на кмета д-р Христо Грудев на поставените от тях въпроси.
  •   По време на  септемврийската сесия на Общински съвет – Асеновград, за пореден път, бяха отправени и въпроси към кмета д-р Христо Грудев, свързани с кризата с градския транспорт.
  •  Тече приемът на документи на работодатели, които разкриват работни места и наемат безработни до 24-годишна възраст, безработни над 50 години или лица с основно и по-ниско образование.
  •  От 1 август 2023г. минималната заплата на най-ниската длъжност в държавните висши училища се увеличава от 1500 на 1810 лева. В тази връзка се отпускат допълнително 16 млн. лева, които ще бъдат предоставени на държавните висши училища. С това се цели да се насърчат все повече млади хора да участват в конкурси за преподаватели и по този начин академичния състав да се обновява и развива.
  •  След среща на Министъра на земеделието и храните с представители на протестиращите браншови организации от пчеларския сектор, стана ясно, че те ще получат извънредно подпомагане.
  •  21-ви септември се отбелязва като Световен ден за борба с болеста Алцхаймер от 1994 г. по инициатива на Международната организация за борба с болеста.
  •  ФК ‚Асеновец“ отстъпи пред Спартак, Пловдив с 0:4 в домакински мач, част от 6-тия кръг на Югоизточна трета лига. Двубоят бе отложен и се изигра през вчерашния ден на стадион „Шипка“.
- Advertisment -

Must Read

Дневник 21.05.2024

Три предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Асеновград“ са внесени от инициативни комитети в Общинския съвет. Те ще бъдат подложени на...