27.7 C
Асеновград
събота, 20 юли, 2024

Дневник 24.01.2024

-

  •  Мъж и двете му деца оцеляха при пожар, възникнал в дома им в асеновградския квартал „Долни Воден“. Четири екипа пожарникари се включиха по най-бързия начин в гасенето на огъня.
  •  Няма практика полицията или друга официална институция да иска пари по телефона! Това заявяват от ОДМВР – Пловдив във връзка с поредни телефонни измами. Апелира се гражданите да бъдат бдителни и да не се поддават на измамите.
  •  Хиляди проверени автомобили и лица и съответно издадени административни санкции след проведената специализирана акция, свързана с безопасността на пешеходците в Пловдивско.
  •  До 28-ми януари в област Пловдив е обявена грипна епидемия. По този повод Регионалната здравна инспекция публикува полезни съвети за предпазване от грип.
  •  В областна управа се проведе среща, целяща подпомагане на разширяването на Фонда за развитие на летище Пловдив. За последната година през летището са преминали 230 хиляди пътници, стремежите са те да нараснат до 1 милион.
  •  Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува за обществено обсъждане проектозакон, който ще даде възможност на лицата без имот да имат адресна регистрация.
  •  Зарязват лозите в Куклен на 1-ви февруари. Както е по традиция, ритуалното зарязване ще се извърши преди обяд, като ще е съпроводено от празнична програма.
  •  Временна изложба със заглавие “Библиотека “Борис Дякович” – история в документи и образи” откриват на 30-ти януари в Регионален археологически музей – Пловдив.  В музея функционира библиотека за специализирана археологическа литература. Тя носи името на Борис Дякович -виден пловдивски учен, на който се дължи съществуването на археологическия музей, а също така и на народната библиотека под тепетата. Изложбата проследява историята на библиотеката в музея от идеята за нейното създаване до последните обновления, извършени през тази година.
  •  На едно от най-масовите състезания в Италия за деца в ски бягането, асеновградският клуб Triton Extreme бе представен от шестима състезатели.
  •  Днес православната църква чества преподобните Ксения Римлянка и Ксения Петербургска. Коренът на техните имена идва от кръцката дума ксенос – „чужд“, „странен“. И от там Ксения – означава „чужденка“. В Община Асеновград, дамите носещи това име са изключително малко. Тези назоваващи се Аксения са три, Аксиния две, Ксения също – две и само една Oкcaнa. Честито на празнуващите!
- Advertisment -

Must Read

Връчиха почетен плакет на Асен Чойков

Днес, кметът на града д-р Христо Грудев връчи почетен плакет на Асен Чойков, който спечели един сребърен и един бронзов медал на провелото се...