8.7 C
Асеновград
четвъртък, 30 март, 2023

Дневник 24.02.2023

-

  • Една година след началото на войната в Украйна хиляди хора загубиха живота и домовете си. Част от жителите на градовете, където има обстрели, избраха да напуснат своята държава и да търсят спокойствие в чужди страни. Някои от тях дойдоха в България и по-специално в Асеновград.
  •  След множество сигнали, че се чака дълго време по спирките на градския транспорт в Асеновград, екип на ТВ САТ КОМ направи проверка по казуса. Вижте подробности в репортажа на Мариана Колева и Продан Божинов. Подробен материал по темата гледайте в рубриката ни ТЕМА ОТ СЕДМИЦАТА.
  • От ЦИК обявиха възможностите на гражданите да гласуват по настоящ адрес както и алтернативни методи, чрез които те ще могат да проверят номера и адреса на секцията си за гласуване.
  • С богата програма ще бъде отбелязан празникът „Сирни Заговезни“ в с. Косово. Той е последният голям празник на зимата, според българските обичаи. За първа година  тази неделя, 26-ти февруари,  в хорището на с. Косово празникът ще бъде отбелязан с традиционни ритуали. Програмата ще стартира в 14:30 часа и в нея ще вземат участие децата от селото, оркестър „101 Каба Гайди“, фолклорна група „Родопи“, танцов състав „Везеница“, автентична кукерска група и др. творци.  Ще се лее вино, ще се пеят песни и ще се вият кръшни хора. Както традицията повелява на този ден, ще бъде запален и огън, с който да се прогони злото и зимата, ще се хапва халва и баница за здраве.
  • От Окръжна прокуратура – Пловдив съобщиха, че 47- годишен мъж е привлечен като обвиняем и е задържан за убийство в Пловдив.
  •  Утре на стадион „Шипка“ в Асеновград ФК „Асеновец“ ще посрещне отбора на Черноморец, Бургас. Мачът е част от 21-вия кръг на Югоизточна трета лига. Застаналите на четвърто място в групата асеновградчани ще се изправят срещу тима от Бургас, който в момента е на трета позиция. Разликата  между двата отбора е една точка. Ще се промени ли тя в полза на асеновградския футболен клуб, ще стане ясно след края на срещата, която започва точно в 14 часа.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградчанинът Йордан Самаров с награда от конкурса „Фермер на Тракия“

На юбилейният 20-ти конкурс „Фермер на Тракия“, асеновградчанинът Йордан Самаров бе удостоен с почетното 2-ро място в раздел „Растениевъдство“. Пред наш екип той сподели,...