19.7 C
Асеновград
понеделник, 5 юни, 2023

Дневник 24.03.2023

-

  •  Агенцията по заетостта стартира нов прием на заявления от родители и безработни лица по проект „Родители в заетост“. Основната цел на мярката е да продължи подкрепата за осигуряване на по-добър баланс между професионалния и личния живот на родителите чрез осигуряването на безплатен детегледач.
  •  Превърналото се вече в емблема на Асеновград за любителите на планинското бягане и колоездене състезание „Асеновградски баири“ ще се състои на 13-ти и 14-ти май.
  •  Във връзка с Деня на Тракия 26-ти март и 110-тата годишнина от началото на Третата бежанска вълна,  Исторически музей Асеновград организира изложба под надслов „Изселници – Преселници“.
  •  Ето че отново дойде време да променим времето – тази неделя преместваме стрелките на часовника с час напред, за да преминем към т.нар. лятно часово време – както народа казва, ще спим час по-малко, но ще се стъмва по-късно.
  •  Утре вярващите християни ще отбележат Благовещение. Празнува се Възвестяването от Архангел Гавриил на Дева Мария за това, че тя ще роди от плът и кръв очаквания Спасител на човечеството, сина Божий – Исус Христос.
- Advertisment -

Must Read

Певчески състави от Асеновград и Новаково с медали от фолклорен шампионат

Вокална формация за стари градски песни "АБЕЛ" към НЧ "Св преп Паисий Хилендарски -1997г." гр. Асеновград, с ръководител Кристина Чолакова, завоюва златен медал от...