32.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 25.04.2024

-

Богата на въпроси бе априлската сесия на Общински съвет-Асеновград. Те бяха отправени от страна на четирима съветници към общинската администрация, още преди да започне изпълнението на Дневния ред. Вижте как отговори кмета на питанията във връзка с финансирането на проекти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Пречиствателната станция на Асеновград.

По време на заседанието бяха повдигнати и въпроси за изграждането на приют за безстопанствени кучета на територията на Асеновград, както и докъде е стигнал проектът за нова детска площадка в кв. „Изток“.

Осем са потвърдените случаи на коклюш в област Пловдив, съобщиха за ТВ САТ КОМ от Районната здравна инспекция.

Българската агенция по безопасност на храните излезе с предупреждение към гражданите на страната във връзка с наближаващия празник Великден.

Златен и сребърен медал завоюваха талантливите певици от вокалния клас към асеновградското НЧ „Родолюбие“ на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен.

Междувременно с грамота за достойно представяне и подаръци се завърнаха от Фестивала на танцовото изкуство „Българско хоро“ възпитаниците на Аделина Кърчева от Детски фолклорен танцов състав при НЧ „Родолюбие“. Фестивалът се проведе на 20-ти април в с. Войводиново.

За 8-ма поредна година Българското дружество за защита на птиците ще проведе кампанията „Ние броим врабчетата“.

Димитър Стоянов от Общински младежки съвет Асеновград представи първа стихосбирка. Книгата носи заглавието „Април“.

Предишна статия
Следваща статия
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...