28.7 C
Асеновград
неделя, 21 юли, 2024

Дневник 25.07.2023

-

  •  МБАЛ – Асеновград и Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ са първите два обекта, които ще се сдобият със собствени фотоволтаични инсталации за ток в града. Това бе съобщено от зам.-кметът по строителството инж. Стоян Димитров, който днес даде старт на проекта.
  •  Министерството на външните работи обяви, че поради преконфигуриране на устройства в мрежата на МВР, е възможно да има прекъсвания в работата на Портала за електронни и административни услуги, в петък /28-ми юли/. Нарушенията се очаква да бъдат в часовия диапазон от 9:00 до 14:00 часа.
  •  Както вече ви съобщихме, военни от асеновградското поделение се включиха активно в гасенето на пожара в село Буково, първомайско. Огънят изпепели 50 декара широколистна гора-горски фонд, 125 декара неожънато жито и 25 декара стърнище. Повече за помощта на асеновградските военни в предотвратяването на разпространението на огъня  разказа за ТВ САТ КОМ майор Емил Григоров.
  •  За втори път Вълчитрънското златно съкровище гостува в Регионален археологически музей – Пловдив. Този път то е част от изложбата „Власт и сила.Късната бронзова епоха по нашите земи“, която бе официално открита днес. Акцентът при нея е съкровището, но тя включва общо 166 експоната, които също „разказват“ интересни факти от далечното минало.
  •  Разширението на част от гробищата в асеновградския квартал Долни Воден вече е факт. За проблема с изчерпване на гробните места сигнализираха жители на квартала още миналата година.
  •  Министърът на труда и социалната политика одобри със заповед нови правила за отпускане на помощ на лица, чиито жилища са пострадали при кризисни ситуации.
  •  Православната църква отбелязва днес Успение на Света Анна – майката на Дева Мария. Българите наричат празника Лятна света Анна. Светицата се почита най-вече от жените като покровителка и защитница на бременните невести и на раждаемостта.
- Advertisment -

Must Read

На 20-ти юли пожарникарите отбелязват своя професионален празник

Пожарникари от цяла България отбелязват своя професионален празник сред пламъците на пожарите, които през последните дни изпепелиха хиляди декари гори, изгоряха десетки къщи и...