3.7 C
Асеновград
вторник, 28 ноември, 2023

Дневник 25.09.2023

-

  •  Отчет на дейностите, свършени от Общината през последната година, а и цялостно  – през последните 4 години, представи в края на мандата кметът на Асеновград д-р Христо Грудев.
  •  За граждани, които са в затруднение да осигурят сами прехраната си, отново се предоставя услугата „Топъл обяд“. Към нея са включени и съпътстващи мерки, съответстващи на конкретните нужди на представителите на целевите групи.
  •  Димитър Янев е кандидатът на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ за кмет на Асеновград. Това вече е официално обявено, малко преди да изтече крайният срок за регистрация на кандидатските листи в Общинската избирателна комисия.
  •  На тържествена церемония бе открит новият учебен корпус на „Медицински университет“ – Пловдив. В седем етажният корпус са разположени 46 учебни зали, 51 кабинета, а на всеки етаж има кът за отдих. В комплекса ще работят и ще се обучават близо 1200 човека. Навсякъде има осигурен достъп за хора с увреждания. В сградата ще се помещават катедра „Образна диагностика“, специалност „Медицинска речева и езикова патология“, секция „Паразитология“, както и катедрите на Факултета по обществено здраве. В новия корпус ще бъде и департаментът по езиково и специализирано обучение. Финансирането на този проект е изцяло със собствени средства на университета.
  •  Във Втора клиника по хирургия в УМБАЛ “Свети Георги”- Пловдив организират безплатни прегледи за рак на гърдата. Кампанията е под егидата и инициативата на началника на клиниката проф. д-р Ангел Учиков.
  •  „Нощ на учените“ ще се проведе в Палеонтологичен музей „Димитър Ковачев“ – Асеновград. Тя ще е част от програмата на „Есените празници“ на града.
  •  Денят на независимостта бе отбелязан в Асеновград с концерт на Представителен фолклорен ансамбъл “ Станимака“ и нестинарски танц в изпълнение на Станислав Камалиев от Бургас.
  •  С равенство завърши съботният мач между Асеновец и Созопол. Двата отбора не успяха да излъчат победител на стадион „Шипка“ и си разделиха по една точка.
- Advertisment -

Must Read

„Маратон на добротата“

Детска градина „Бако Динчо“ се включва в инициативата – „Маратон на добротата“, която стимулира децата да правят добрини. Нейн създател е писателката на детски...