14.7 C
Асеновград
четвъртък, 18 април, 2024

Дневник 26.03.2024

-

  •  Тиийнейджър се блъсна с електрическа тротинетка в лек автомобил на кръстовище на улиците „Чинара“ и „Драва“ в Асеновград. Сигналът за произшествието е постъпил в полицията вчера в следобедните часове.  16-годишното момче е настанено в болница с травма в областта на главата, няма данни за употреба на алкохол. С дрегер и с драг чек е тестван 25-годишният шофьор на колата, резултатите също са отрицателни. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед.  По случая е образувано досъдебно производство.
  •  Община Асеновград обяви, че продължава услугата в подкрепа на уязвими групи граждани „Топъл обяд“.
  •  За втора поредна година в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград се проведе математическо състезание. Надпреварата, в памет на акад. Благовест Сендов, се  организира и провежда по идея на „Ротари клуб“ в града, с подкрепата на общинското ръководство.
  •  Днес в отдел „Изкуство“ на библиотеката се състоя избора на победителите на градско ниво в конкурса за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата“.
  •  Утре ще се проведе 7-то Редовно заседание на Общински съвет-Асеновград. Мартенската сесия включва близо 50 точки, повечето от които се отнасят до Постоянната комисия по Образование и култура и са във връзка с искане на средства за организиране на събития, за провеждане на празници или участие на състави на фестивали и конкурси. Какво още ще гласуват и обсъдят общинските съветници, може да научите утре от 9 ч. сутринта по телевизия ТВ САТ КОМ.
  •  След Държавното първенство по карате киокушин в Асеновград, се срещаме с призьорите от Спортен клуб „Оками Дожо“, за да разберем по-лесно или по-трудно е да се представиш добре на татамито, когато си домакин. Как се завоюват 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала, питаме и треньора Петко Чирпанлиев.
  •  Не по-малко успешно бе Държавното първенство по вдигане на тежести за асеновградския щанги клуб „Асеновец“. Цели 64 медала прибавиха към своята колекция от отличия щангистите от Асеновград.
  •  Танцови двойки от Клуб по спортни танци „ Асеновец“ завоюваха множество купи и медали от международни състезания, които се проведоха в градовете Вършец и Перник.
  •  Ден след Благовещение, Православната църква отдава почит на небесния пратеник – архангел Гавраил. Тържесвото е с наименованието – събор, тоест събрание на вярващите в негова чест.
Предишна статия
Следваща статия
- Advertisment -

Must Read

Огнище на Инфлуенца по птиците е констатирано в обект в Асеновград

Огнище на Инфлуенца по птиците констатира Българската агенция по безопасност на храните в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в Асеновград. В обекта...