28.7 C
Асеновград
вторник, 25 юни, 2024

Дневник 26.05.2023

-

  • Над 30 000 лева е сумата на наложените от началото на годината до момента глоби на фирмите, обслужващи градския транспорт в Асеновград. Продължават мерките за регулиране на редовното изпълнение на разписанията на движение на автобусите в града, съобщават от Общината.
  • Днес в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Асеновград се проведе първият от поредица открити уроци.
  • Предложение за брак на изпращането на абитуриентите на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Св. Димитрий Солунски“. Дали момичето, което получи предложението, каза „Да“ и как премина тържественият ритуал за дванайсетокласниците от асеновградското учебно заведение.
  • Майските културни празници за 2023 година ще завършат в неделя 28-ми май с празника на Асеновград. И тази година, по традиция, денят ще е изпълнен с богата и разнообразна програма.
  • За първи път като част от мероприятията за Деня на града, е провеждането на Ковашки събор в Асеновград. Майстори ковачи и ножари от различни краища на страната ще демонстрират уменията си.
  • Детки фестивал „На Асеновград с любов “ ще се проведе през целия утрешен ден, 27-ми май, от 10.00 до 19.00 часа. Организиратор е Община Асеновград.
  •  Утре „вдигат куните“ в кукленското село Яврово. Древният обичай е познат още и като „Черковане“.  Той е свързан с изваждане на иконите от местната църква и отправяне на шествие с тях до параклис „Св.Никола“. По време на шествието се изпълняват характерни за обичая ритуали. А по-късно се раздава курбан и се провежда празник с много музика и танци.
  • Второ място завоюва ВК „Тополово“ на Държавното първенство по волейбол за момичета под 13 г. Тази година клубът участва на финали на държавния шампионат и с 4-те си възрастови групи. В края на месец предстоят финалните срещи за момичетата до 15 г.
  • Златен, сребърен и бронзов медал спечелиха борците от асеновградския Спортен клуб по борба „Димитър Кумчев“ на изминалото Държавно първенство в Горна Оряховица. Вижте какво споделиха за шампионата младите борци и техният треньор.
- Advertisment -

Must Read

Стартираха дейностите по подмяна на уличното осветление

Днес в община Асеновград се проведе встъпителна пресконференция по повод стартиране на дейностите по подмяна на уличното осветление в града. Пресконференцията откри кметът на...