11.7 C
Асеновград
четвъртък, 22 февруари, 2024

Дневник 26.07.2023

-

  • Националният институт по метеорология и хидрология обяви за днес предупреждение от трета степен – червен код, за опасно високи максимални температури. Една от областите попадащи в списъка бе и Пловдивска. Успя ли термометърът да покаже температури от 42  градуса в Асеновград?
  • Илия Зюмбилев заема длъжността областен управител на Пловдив само от няколко дни и една от първите му задачи бе да проведе среща с общинските кметове. Целта на срещата е Общините да представят неотложни проблеми, чакащи своето решение от дълго време. Как областна управа ще съдейства за тяхното решаване?
  • ТВ САТ КОМ също отправи въпроси към областна управа, които са с не по-малко значение за жителите на областта. Те се отнасят до липсата на осветление на част от пътя Пловдив-Асеновград, което продължава дълго време, както и до почистването на речните корита, към които има ангажимент областната администрация.
  • Седемнадесет души са задържани с наркотици през последните няколко дни на територията на пловдивска област. При полицейските действия под ръководството на прокуратурата са иззети почти 30 килограма марихуана, 50 грама кокаин и други високорискови вещества.
  • За три дни затварят за движение част от подлеза при сградата на Районно-управление- Асеновград. Ще се работи през нощта и по това време няма да може да се преминава през участъка в посока от съда, към кръговото кръстовище до пътя за Кърджали.
  • Предстои да бъде открит тазгодишният ловен сезон. Как се подготвят за него ловците от Ловно-рибарско дружество „Сокол“ Асеновград, ни разказа в телефонно интервю председателят на дружеството д-р Георги Хаджиламбрев.
  • Детски турнир по спортни танци „Танц-Приз“ ще се проведе в Асеновград през октомври 2023 година. Организатор на състезанието е Клуб по спортни танци „Асеновец“, с подкрепата на община Асеновград  и Министерството на младежта и спорта.
  • Днес православната църква почита света преподобна мъченица Параскева Римлянка. Тя е живяла в Рим през втори век, по времето на император Антонин и е известна с това, че тежките и страдания били придружени от чудесац.
- Advertisment -

Must Read

Законопроект за мобилните услуги: Повишават цената – прекратяваш договора без неустойка

„Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори е основание гражданите и фирмите да прекратят договора си без неустойки“. Това заявиха от Коалиция...