Около 400 семейства в асеновградско вече са получили помощта за своя първокласник. Почти толкова са отпуснатите средства и за осмокласниците. Крайният срок за подаване на документи за подпомагането изтича на 15-ти октомври.

Сирените за оповестяване при бедствия ще се тестват в Асеновград.

Деца от училища и детски градини от цялата страна ще спортуват “на чисто” в рамките на осмото издание на Европейски ден на спорта в училище. Инициативата се провежда в последния петък на месец септември и в нея традиционно се включват и учебни, и детски заведения в Асеновград.

Фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ преливаше от почитатели на хубавото независимо кино през изминалата петъчна вечер. Тук бе представен документалният филм „Пъпна връв“, разказващ за предимствата на природосъобразния начин на живот, за биоземеделието и как един малък снимачен екип може да създаде професионална продукция.

Футболистите на Асеновец победиха тима на Спартак с 3:0. Футболната среща се изигра тази събота на стадион „Шипка“ и след класическата победа асеновградският клуб вече е на трето място в Югоизточна трета лига. И трите гола във вратата на противника на стадион „Шипка“ отбеляза Тодор Тодоров. Следващата среща на Асеновец е още тази сряда – срещу Родопа-Смолян, а идната събота клубът посреща Борислав-Първомай на свой терен.

Младите спортисти на „Тритон Екстрийм“ отново с отлично представяне. Те спечелиха общо 10 медала на състезанието по ролкови ски класически стил за Купа Велинград.

Асеновградчани бележат успех и при баскетбола. Мъжкият отбор на БК „Асеновец 2005“ постигна поредна победа в контролен мач. В Зала Асеновец бе победен отборът на Димитровград с резултат 76-61. Официалният сезон започва на 8-ми октомври с мач срещу Казанлък.