28.7 C
Асеновград
неделя, 21 юли, 2024

Дневник 27.02.2024

-

  •  Седемнайсет души са задържани в хода на полицейски проверки по линия „наркотици“ в Пловдивско. Сред нарушителите има и двама тийнейджъри.
  •  Утре ще се проведе 6-то Редовно заседание на Общински съвет-Асеновград. Близо 50 точки следва да бъдат разгледани по време на февруарското заседание с акцент приемането на Бюджета и Инвестиционната програма на Общината за 2024 г. Заседанието, гледайте на живо по телевизия ТВ САТ КОМ от 9 ч. сутринта.
  •  577 класни стаи за хуманитарни науки са обновени по програма на Министерството на образованието и науката. Три от тях са в асеновградски училища.
  •  Нови 9 високопроходими линейки бяха доставени в центрове за спешна медицинска помощ в страната, сред които е и този в град Пловдив.
  •  13 концепции за интегрирани териториални инвестиции са одобрени на етап административно съответствие за област Пловдив. Във всяка община, потенциален бенефициент, ще бъдат проведени публични обсъждания в тази връзка. В Асеновград ще има такова на 19-ти март.
  •  Регионален природонаучен музей – Пловдив организира конкурс за „Най-артистична, ръчно изработена мартеничка с животински или флорални мотиви“. Арт произведенията се приемат до 29-ти февруари включително в сградата на музея, като трябва да съдържат информация за името на автора и телефон за връзка. На 1-ви март на фейсбук страницата на музея ще бъдат обявени победителите в конкурса, които ще получат и подаръци.
  •  С патриотична програма Асеновград ще отбележи 146 години свободна България!
  •  На 9-ти март тази година се навършват 794 години от битката при Клокотница, когато Цар Иван Асен II разгромява войската, водена от епирския владетел Теодор Комнин.
- Advertisment -

Must Read

На 20-ти юли пожарникарите отбелязват своя професионален празник

Пожарникари от цяла България отбелязват своя професионален празник сред пламъците на пожарите, които през последните дни изпепелиха хиляди декари гори, изгоряха десетки къщи и...